ePorta 2020

ePorta není náhradou zrušeného 54. ročníku a proto se ani výsledky z proběhlých kol nijak nezapočítávají. ePorta bude mít odlišná pravidla i samotný průběh hodnocení porotců. Základem je to, že odborná porota bude hodnotit všechny, kteří se přihlásí do soutěže formou videonahrávek. Tím se nabízí možnost pro interprety i kapely, představit se porotě i internetovému publiku svými nahrávkami a bude na nich, jak budou kvalitní. Zúčastnit se mohou všichni bez výjimky, kteří svojí tvorbou patří do oblasti folk a country hudby, ale samozřejmě písničkáři i kapely z dalších příbuzných žánrů (např. Irish music, blues, folkrock atd.)
Soutěžící již přihlášení do oblastních kol 2020, mají stejné startovací podmínky jako ostatní. A to je videonahrávka zaslaná na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. (prostřednictvím některé ze služeb zprostředkující posílání datově objemných zásilek - např. https://www.uschovna.cz/). Neposílejte prosím svá videa mailem!!!

Pravidla:
Soutěžící nahrají jednu skladbu na mobil nebo kameru na jeden záběr bez střihu a bez playbacku - tedy live. Musí být patrné, že interpret nebo kapela hrají živě celou skladbu bez střihu.Natočené video pošle soutěžící v co nejlepší kvalitě do 30. června na hlavní adresu soutěže ePorty, kde proběhne první hodnocení poroty a výběr finalistů. Velká porota pro první kolo bude sestavena z hudebníků i zástupců pořadatelů krajských kol.

14 vybraných nahrávek postoupí do filnále ePorty 2020
Finalisté budou mít další možnost, nahrát své video znovu, pokud by se domnívali, že je co vylepšit. Tato video nahrávka může být vytvořena i ve studiu s audionahrávkou, kdy by zvuk byl kvalitnější než z pouhého mobilu. Ale opět live.

Tyto nahrávky budou zveřejněny na webu Porty. Bude vyhlášena divácká soutěž, v níž se bude hlasovat pomocí SMS a zároveň z těchto nahrávek vybere hlavní porota, sestavená z profesionálních hudebníků, tři první vítěze celé soutěže ePorta 2020.

Koncert ePorty
Vyvrcholením ePorty bude koncert, který se uskuteční 17. října 2020 v Hálkově divadle v Nymburce. Zde budou také vyhlášeny výsledky, které určí odborná porota na základě videí umístěných na webu Porty. Vystoupí i vítěz hlasování e ?publika. Teprve na koncertě budou tedy zveřejněny a vyhlášeny konečné výsledky - 1., 2., a 3. místo ePorty. Vítěz dostane pozvánku na vystoupení na Portě 2021. Hosty koncertu Porty budou Robert Křesťan a Trapeři, Pavel Žalman Lohonka a Zelenáči.

Vítěz obdrží kromě pozvání na tento koncert také pozvánku na Portu 2021, dostane možnost natočit písničku ve studiu a nahrávka bude poskytnuta našim partnerským rádiím. Dále získá pozvánku do pořadu v Country rádiu a vítězné video bude představeno na YT kanálu Porty a na webu KaravanaCZ.czVítěze ePorty představíme v promo aktivitách Porty.
Využijeme k tomu web Porty, ePortýr, rozhlasové pořady Folkparádu, Karavanu apod.

z.s.Porta

P.S. Přikládáme videonávod, v němž je v pěti bodech shrnuto vše podstatné!

Image