Oblastní kola 2021

Ahoj kamarádi "Porťáci"!

Po dvou "covidových" ročnících Porty se letos (zatím) zdá, že soutěž Porty by mohla proběhnout ve standardním formátu, tedy živě, jak v oblastních kolech, tak ve finále v Řevnicích. Přesto si otevíráme i zadní vrátka v podobě elektronické e-Porty. Ta by přišla na řadu v případě návratu omezení shromažďování. O takové situaci bychom operativně informovali na stránkách jednotlivých kol.

Chcete-li letos soutěžit, přečtěte si prosím pozorně následující řádky.

Zvolte oblastní kolo, vyplňte a odešlete přihlášku. Do přihlášky uveďte názvy písniček, se kterými chcete soutěžit. https://www.porta-festival.cz/pro-soutezici/oblastni-kola.

Pořadatel oblastního kola pak informuje o své soutěži na stránce kola, respektive na svém FB. V případě přechodu do elektronické verze soutěže Vám pošle odkaz a heslo pro upload videa.

Veškeré další informace o pravidlech soutěže získáte v Soutěžním řádu, který je na webu Porty: https://www.porta-festival.cz/soutezni-rad-2020-2

Následující pokyny platí  pouze pro případnou elektronickou verzi soutěže:
Natočte video na mobil nebo kameru. Video musí být natočené na jeden záběr bez střihu a bez playbacku - tedy live. Musí být patrné, že interpret nebo kapela hrají živě celou skladbu bez střihu. V případě natáčení na mobil použijte prosím orientaci na šířku.
Video zkomprimujte podle pokynů uvedených níže a soubor(y) pojmenujte tak, aby byl z jejich názvu patrný název písničky. Soubor(y) nahrajte na odkaz, který vám pořadatel poskytl.
Výsledky budou zveřejněny na webu Porty.

Upozornění: Dbejte prosím na to, aby video bylo možné ?spárovat? s přihláškou (např. aby název souboru odpovídal názvu písničky v přihlášce). Předejdete tím jeho možnému nepřijetí do soutěže.

Technické parametry videa:
Prostor pro ukládání soutěžních nahrávek je limitovaný, proto byla stanovena maximální datová velikost videa na 200MB. S komprimací vám může pomoci např. program HandBrake (k dispozici zdarma!)
https://handbrake.fr/

 Ideálních technických parametrů dosáhnete nastavením hodnot tak, jak je zobrazeno zde:

{jathumbnail off images="images/stories/handbrake1.jpg,images/stories/handbrake2.jpg,images/stories/handbrake3.jpg,images/stories/handbrake4.jpg"}

 

Image