Soutěžní řád

Všechny informace o dění kolem slovenské části Porty již naleznete na http://www.folkscena.sk/


Vážená Zuzanko Vrbňáková!

Po skončení Mezinárodního finále PORTY u nás v Ústí nad Labem jsem sikonečně našel chvíli času, abych Ti poděkoval za zorganizováníSlovenského národního finále ve Skalici dne 12.7. tohoto roku.
Uspořádáním oblastních kol na Slovensku a následně celostátní finálovésoutěže Folk Scéna ve Vašem městě jste zajistili regulérnostmezinárodní soutěže a především postup kvalitních slovenských skupin nazávěrečné finále při mezinárodní účasti v Ústí n.L.
Překrásné prostředí Klášterní zahrady ve Skalici, ale předevšímbezchybná organizace celého festivalu u Vás je kladně hodnocena nejensoutěžícími, se kterými jsme ve Skalici hovořili, ale taképrofesionálními hosty v čele s Wabi Daňkem. Víme, že velkou zásluhu naúspěchu celé akce má také vedení vašeho města Skalica v čele s panemprimátorem.

Rád bych Vaším prostřednictvím poděkoval všem Skaličanům, kteří se napřípravě a realizaci Folk Scény podíleli, ale především Tobě osobně.Viděli jsme totiž na vlastní oči, jak profesionálně jsi celý programřídila a myslím, že to ocenili i diváci.Velmi teplé odpolední počasí ani večerní bouřka nijak neovlivnilykvalitu soutěže a rozumné rozhodnutí o včasném ukončení večerníhokoncertu při zhoršení počasí zabránilo možným důsledkům večerní bouře.Myslím, že diváci v naplněném hledišti očekávající vystoupení skupinyBUTY toto pochopili a rozhodně neodcházeli rozhořčeni.

Ještě jednou Ti proto srdečně děkujeme!

Za organizátory Mezinárodního finále PORTY 2008

Josef Vejlupek
člen Rady festivalu PORTA
a vedoucí realizačního týmu
MF Porty v Ústí n.L. 2008


Štruktúra "portovej" súťaže FOLKSCÉNY na Slovensku ročníku 2008:

predkolo
Skalica - 19. 4.
predkolo
Bratislava - 21. 6.
predkolo
Kremnica - 26. 4.
predkolo
Košice - 3. 5.

SlovenskéFinále FolkScény 12. 7. 2008

Festival FolkScénaje slovenskou časťou legendárnej Porty v ČR. Ako sme pred nedávnomavizovali, na Slovensku v súčasnosti prebehli tri predkolá a štvrté,v Bratislave, nás ešte len čaká. A práve tí najlepší z predkôlpostupujú do slovenského finále, ktoré sa koná 12. júla od 12:00 voFrantiškánskej záhrade v Skalici.

Bude to prehliadkatých najlepších slovenských amatérskych kapiel, dvojíc a sólistov štýlufolk, country, world music a trampskej hudby. Samotná súťažná časť budeurčite pestrá a zaujímavá, predstavia sa formácie: ZA, Karpatské Horké, Zuza a ja, Divozel,Slnovrat, Orbus, Klára Štroffeková, Martin Libič a Rado Bútora a užspomínaní postupujúci z bratislavského predkola ( prebehne 21. 6. ).

Okrem súťažnejprehliadky sme pozvali i zopár hostí. Predstaví sa kapela Buty, od ktorejmôžeme očakávať určite veľkolepý koncert poskladaný z piesní ako ?Nadstádem koní?, ?František? a ďalšie. Wabi Daněk a Miloš Dvořáček vásnenechajú len počúvať a určite si s nimi zaspievate niektorýz hitov ako ?Rosa na kolejích?, či ?Píseň, co mně učil listopad?. Celýmdňom bude sprevádzať úžasný človek a moderátor Jiří moravský Brabec, odktorého sa dozviete veľa zaujímavostí a festivalových zážitkov. Pripravenésú tiež ďalšie nehudobné prekvapenia, založenie novej tradície, ale o tomvás budeme informovať neskôr.

Radi vás privítameu nás v Skalici na Finále FolkScény 2008, okrem spomínanej dobrejhudby si môžete pozrieť aj naše pamiatky, ktoré sú sprístupnené v deňfestivalu zdarma a určite nesmiete odísť bez pravého Skalického trdelníka,ktorý najlepšie chutí samozrejme priamo doma- v Skalici!

Teší sa na vásOddelenie marketingu Mesta Skalica, ktoré pre vás festival pripravuje.

    Výsledky a postupujúci:

    predkolo dátum miesto konania
    súťažilo
    formácií
    postupujúci do slovenského finále
    v Skalici
    postupujúci do finále Autorskej Porty
    v Ústí nad Labem
    Skalica 19. 4.
    Kultúrny dom
    7 ZA Skalica

    ZUZA a JA Senica

    KARPATSKÉ HORKÉ
    Malé Karpaty

    ZA Skalica
    Kremnica 26. 4.
    kino Akropola
    8

    ORBUS Svätý Jur

    Klára ŠTROFFEKOVÁ
    Kremnica

    Martin LIBIČ a
    Radoslav BÚTORA
    Vlkanová

    Martin LIBIČ a Radoslav BÚTORA Vlkanová

    Košice
    3. 5.
    Rodeo club

    7
    DIVOZEL Košice

    SLNOVRAT Bardejov
    DIVOZEL Košice
    Bratislava 21. 6. Hviezdoslavovo
    námestie
    11
    CAFE EDIT Bratislava

    MISAMI
    Bratislava

    SOPHORA
    Bratislava
    Peter "Petiar" LAHKÝ
    Liptovský Hrádok